ما گروهی از سوسیالیست‌های ایران، باورمند به دگرگونی‌های بنیادین اجتماعی_اقتصادی برآنیم با ارایه بدیل سوسیالیستی برخاسته از گویه‌ی جمعی پویا، خلاق و بهم پیوسته و با درس آموزی از تجارب انقلابی تاریخ بشری در جهان و تاریخ معاصر جامعه ایرانی، راه حل های اساسی را از دل واقعیت‌ها، تعارضات و تضادهای طبقاتی موجود، کشف، ارائه و به کار بندیم.



ناپاسخگویی جنبش های خود بخودی در مبارزات جاری کارگران و ضرورت ایجاد سازمان های کارگری پایدار

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی جمعه ۱۲ نوامبر ۲۰۲۱ – ساعت ۹ شب به وقت ایران
میهمان: حسین اکبری، پژوهشگر و فعال کارگری

 


 

 

ناپاسخگویی جنبش های خود بخودی در مبارزات جاری کارگران و ضرورت ایجاد سازمان های کارگری پایدار

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی این جمعه ۱۲ نوامبر ۲۰۲۱ – ساعت ۹ شب به وقت ایران

میهمان: حسین اکبری، پژوهشگر و فعال کارگری

 

بخش اول جلسه:

 

بخش دوم جلسه:

 

این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران در کانال تریبون اجتماعی سرزمین من و گروههای تلگرامی دیگر از جمله گروه یاد رفیق رئیس دانا، برای اتحاد عدالتخواهان برگزار می شود: https://t.me/joinchat/t_x58GHJKppiYmIx

 

سؤالات طرح شده در جلسه:

  • درود، آیا شوراهای کارگری را میتوان سازمان کارگری پایدار قلمداد کرد؟
  • با درود و سپاس از حضو رتان در اتاق،با توجه به جنبش های اعتراضی این کنونی و نیز با توجه به اینکه جنبش های کارگری به خواسته ها ی خود، نمی توانند نائل گردند، در چیست؟ آیا فعالان کارگری در این زمینه کم کاری می کنند؟ و یا …؟
  • با توچه به اینکه یکی از تاکتیک ها و سلاح مبارزاتی طبقه کارگر بر علیه سرمایه دار اعتصاب است. و بدون پشتیبانی مالی قوی از این اعتصابات، ادامه طولانی آن میسر نیست. شما برای تشکیل صندوق های تعاونی و همیاری و صندوق اعتصاب سراسری چه راهکار عملی پیشنهاد می کنید. ممنون
  • متفکران مارکسیست چون پروفسور وولف معتقد هستند که نگاه ماکرو (از بالا و از کل) افراطی کلا یک جور بی مسولیتی ایجاد کرده و موجب شده که کارگران و طبقه زحمتکش به نوعی همه چیز را به انقلاب اجتماعی و تغییر کل سیستم منوط بدانند در صورتی که یک نگاه میکرو نقش فعالیت از پایین برای ایجاد تغییر در کل را بیشتر مد نظر دارد – آیا این بحث شما در مورد تشکلهای پایدار در واقع تایید آن نقطه نظر است که باید به حرکت از پایین و تلاش برای حصول مطالبات در حد جزیی تر ( میکرو) اهمیت بیشتری داد؟ چون لازمه تغییر پایدار کلی هم هست؟
  • با درود جناب آقای اکبری تشکلات صنفی کارگران معلمان و دیگر اقشار جامعه مگر اعتراضانشان جدا از هم است و اینکه اگر سازمانهای سیاسی از این تشکلات حمایت کنند جرم است دیروز در کلاب هاوس آقای لنگردی فرمودند که سازمانهای سیاسی بد هستند تشکلات ما صنفی است در صورتیکه مبارزات هفت تپه کلا صنفی بود و حکومت برای در هم کوبیدن آن آنرا سیاسی و کارگران را آزار و شکنجه و زندانی و هنوز هم ادامه دارد مگر اقای لنگرودی نمیدانند اگر بیشتر پا فشاری بر خواسته ها کنند جرم سیاسی زده و مثل آقای حبیبی اخراج خواهند شد نظر جنابعالی در این مورد چیست؟ با سپاس
  • یک مشکل اساسی این است که حاکمیت تشکل پایدار را بر نمی تابد – با این مشکل اساسی چه باید کرد؟
  • با درودی مجدد، منبع این شناخت عناصر آگاه در بین طبقه کارگر و آبشخور این شالوده، در چه چیزی تعریف می گردد؟
  • چگونه می توان ناتشکلات را به تشکلات مستمر تبدیل کرد؟
  • با درود با حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی چه بلایی بر سر کارگران خواهد امد اولین خبرش این بود که بیمه تکمیلی رو گران میکنند یارانه ها به بهزیستی و اشخاص تحت حمایت کمیته و کم بضاعت تعلق میگیره گوشت کیلوی ۳۰۰ هزار تومان!! چه باید کرد؟
  • آیا فکر می کنید، در شرایط عینی ایران، از جمله واقعیت کمی و کیفی طبقه کارگر موجود در ایران، این طبقه و به دنبال آن سایر طبقات موجود آماده ایجاد چه نوع تشکیلاتی و در چه وسعتی هستند؟ بعبارتی چه خواسته و چه بیانی قدرت همگانی شدن را دارد؟
  • با درود رفیق اکبری عزیز، شما بخوبی تئوری ناتشکل ها و تشکل های پایدار را توضیح دادید، سئوال اینست که هرگونه اهداف تئوریک وقتی تحقق میابد که شرایط ذهنی و عینی بدرستی شناخته و بررسی شود، آیا در نظام حاکم نئولیبرال چه تاکتیک ها و استراتژی ای را جهت تحقق هم پایداری و هم تحقق اهداف اصلی طبقه کارگر را پیشنهاد میدهید؛ با سپاس فراوان
  • آیا در این مقطع، طبقه کارگر را متحد سرمایه داری صنعتی ایران در مقابل سرمایه داری تجاری دلال و مالی می دانید؟ و آیا می شود گفتگویی بین طبقه کارگر ایران و سرمایه داران صنعتی ایران که خصلت ترقیخواهانه دارد، بوجود آورد و موجب ایجاد تشکیلانی برای آغاز این گفتگو شد؟
  • تا قبل از انقلاب 57، جنبشها و یا حتی انقلاب مشروطه، در طبقات میانی شهری و روشنفکران که الیت جامعه بود رخ می داد. در انقلاب 57 طبقات فرودست روستایی و حاشیه شهرها برای اولین بار وسیعا در جنبش اجتماعی شرکت کردند. اما پیوندی بین آنها و الیت روشنفکر طبقات متوسط شهری بوجود نیامد.
  • آیا فکر نمی کنید همین امر باعث شده که تشکل پذیری در جامعه ایران دشوار بنظر بیاد؟ بعبارتی در مورد ایجاد این پیوند، بخصوص از طرف الیت روشنفکر طبقات متوسط شهری کوتاهی نشده؟
  • تلویزیونهای وابسته که توسط عربستان و اسرائیل تامین میشوند، تلاش میکنند که هر مطالبه ای را به مقابله تبدیل کنند و این موجب میشود که تلاشهای مطالباتی به بلوغ نرسد و نتیجه ندهد – عده ای بازداشت شوند و مطالبه هم حاصل نشود. چطور میتوان جلوی این مداخله منفی این رسانه های وابسته را گرفت؟
  • با درود به رفقا و عزیزان گروه و مهمان گرامی با توجه به بیش از سی سال تجربه در کنار کارگران و زحمتکشان که استثمار را با جان و دل و پوست استخوان در پروژه های ساختمانی لمس کردم همیشه آرزو داشتم روزی آن جامعه بی طبقه کارگری را عملا بتوانیم در یک کارگاه و کارخانه با جمعی از همفکرانم ایجاد کنیم و در جهت آموزش و آگاهی و رفاه کارگران با رعایت تمام حقوق کارگران با ایجاد یک محیط امن برای همه قابل قبول باشد و الگوی جدیدی ایجاد کنیم برای دیگر کارخانجات نمی دانم امکان پذیر است؟و یا اصلا این فکر درستی هست؟ ممنون میشم نظرتان و یا راهنمایی بفرمایید
  • آیا سرمایه داری صنعتی و طبقه کارگر در شرایط رویایی و ابراز علاقه باید در مقابل سرمایه داری تجاری متحد شوند یا اینکه چون هر دو طبقه از سرمایه داری تجاری مرتجع آسیب می بینند و ترقیخواهی سرمایه داری صنعتی امری سلیقه ای نیست بلکه یک واقعیت عینی است.

 


 

دسته : اجتماعي

برچسب :

مقالات هیات تحریریه راهکار سوسیالیستی























آرشیو کلیپ و ویدئو راهکار سوسیالیستی

html> Ny sida 1